Beroepenmanifestatie

Beroepen zoeken

Bekijk hier de aangemelde bedrijven

Informatie voor de leerlingen

Op 8 februari 2017 spreek je op de beroepenmanifestatie in Jeugdland 1 te Ulvenhout met meerdere beroepsmensen. Welke bedrijven en organisaties deelnemen aan deze beroepenmanifestatie kun je zien bij ‘Aangemelde bedrijven’. Elk aangemeld bedrijf/of organisatie is vermeld met de beroepen die het bedrijf aanbiedt en het webadres.

Hoe werkt mijn beroepenwagen?

Misschien weet je al wat je later wilt worden of wat je voorkeurberoepen zijn. Door gebruik te maken van de zogenoemde beroepenwagen kun jij beroepen selecteren die je belangstelling hebben. Als je één sector aan vinkt zie je alleen de beroepen die bij die sector horen.

Hoe kun je dat doen?

Stap 1: Als je klikt op de knop Beroepen zoeken zie je alle beroepen staan die bedrijven/organisaties aanbieden op de beroepenmanifestatie. Het zijn er in februari meer dan honderd. We hopen dat er beroepen tussen staan die jou sterk interesseren. Zo niet, stuur ons eventueel een mailbericht of bel ons via contact.

Stap 2: Door bij zoektermen het beroep in te vullen wat je belangstelling heeft kun je het bedrijf/de organisatie vinden die het beroep aanbiedt. Als je bijvoorbeeld tegelzetter invult kom je uit bij de Bouwschool Breda. Door te klikken op ‘winkelwagen’ kun je het beroep van tegelzetter toevoegen aan je ‘beroepenwagen’. In totaal kun je vijf beroepen selecteren.

Stap 3: Nadat je vijf beroepen hebt geselecteerd kijk je deze nog eens goed na. Je kunt jezelf twee vragen stellen: ben ik echt benieuwd naar wat deze beroepen inhouden?

Welke beroep heeft mijn sterkste voorkeur? Bepaal vervolgens welke top 5 je wilt overnemen in je werkboek. Plaats het beroep waar je de meeste belangstelling voor hebt op 1 van je top 5 en werk zo verder. Ook schrijf je in je werkboek op welk bedrijf en sector daarbij hoort, dan weet je dat ook alvast!

Wat heb ik aan mijn beroepenwagen?

Stap 4: Het voordeel van jouw beroepenwagen is dat je je kunt voorbereiden op het gesprek met de beroepsmensen op de beroepenmanifestatie. Welke vragen wil je aan hen stellen? Schrijf deze op in je werkboek en mail deze aan je mentor: let op, dit is een huiswerkopdracht. Ook kun je de bewaarde beroepen mailen aan je ouders of vrienden zodat je deze met hen kunt bespreken.

Succes met je voorbereidingen voor de beroepenmanifestatie!